ČLÁNKY

 

Vianoce sú za dverami a ja som opäť otvorila svoj zápisníček a pozrela späť na knihy, ktoré som tento rok prečítala. Vybrala som sedem najlepších, ktoré sa ma najviac dotkli, najviac ma oslovili, zabavili alebo som si pri nich najviac oddýchla a odpútala sa od reality. Je to miš-maš žánrov, hoci výrazne prevládajú historické romány. Ktorú knihu z...

Nech sa páči, pripravila som si pre vás kôpku kníh, ktoré ma tento rok najviac ohúrili. Cez sviatky a na prelome rokov zvyknem byť offline, takže vám moju TOPku prinášam už takto v predstihu. Navyše, môže vám poslúžiť aj ako posledný výkrik tipov na knižné darčeky 😅.

Blíži sa koniec roka a keďže ja obvykle počas sviatkov čerpám tzv. offline voľno, rozhodla som sa predstaviť vám moje TOP najlepšie knihy za rok 2021 trošku predčasne. Navyše, keďže ide o knihy, ktoré ma naozaj zaujali úplne najviac, môžete to brať aj ako tipy na knižky pod stromček 😉🎁🎄.

Čo vy a lampičky na knihy? Používate? Potrebujete, nepotrebujete, registrujete? V prípade, že ste už nad podobnou vecičkou uvažovali - čo by mala mať? Aké parametre by mala spĺňať?

Môj rok 2020 sa niesol v znamení veľkých zmien a tie nastali aj pri čítaní. Paradoxne voči dobe, v ktorej sme sa tento rok ocitli som mala menej času a menej nálady na čítanie a tak som prečítala o niečo menej kníh ako napríklad v roku 2019. Namiesto tradičnej TOP 10 som sa teda rozhodla spraviť TOP 7.

Takto tesne pred adventom by som vám chcela predstaviť knižky, ktoré sa chystáme v nastávajúcom období čítať. Väčšina z nich s Vianocami úzko súvisí a ja verím, že budú mať u nás úspech😊.

Tieto knižky doslova nabádajú, aby ste si ich prečítali. Vo mne vzbudili naozaj veľkú zvedavosť. Kričí z nich hravá pestrosť, a to aj napriek tomu, že obsahujú len jednoduché čiernobiele kresby a stručné fatky o zvieratách.

Okolo Hildy bol ešte nedávno celkom slušný boom. Aspoň ja som to tak na sociálnych sieťach vnímala. Dievčatko s modrými vlasmi, v ruke chlpaté čudo a postavy, ktoré nie sú tak úplne z normálneho sveta. Mnohým Hilda učarovala. A ak nie priamo komixom, určite seriálom. Nebolo pochýb, že si ju tiež musím prečítať.